Chevron Left
返回到 A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn)

学生对 深度教学解决方案 提供的 A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn) 的评价和反馈

4.9
249 个评分

课程概述

A kurzus olyan, rendkívül hasznos tanulási módszereket mutat be, amelyeket a művészetek, a zene, az irodalom, a matematika, a természettudományok, a sport és más szakterületek művelői használnak. A kurzus során bemutatjuk, hogyan használ az agy a tanuláshoz két nagyon különböző állapotot, és hogyan tudja tömbösíteni az információt. Szó lesz továbbá kompetencia-illúziókról, memóriatechnikákról, a halogatás kezeléséről, és a legjobb gyakorlatokról, amelyek kutatások alapján a leghatékonyabb segítséget nyújtják nehéz tárgyak tanulásában. Ezek a módszerek a tanulandó területen való jártasságtól függetlenül képesek megváltoztatni a gondolkodásunkat, ezen keresztül pedig az életünket is. Ha valaki máris szakértő, az agy rejtelmeibe való betekintés akkor is hasznos lesz a következőkben: új lendületet kaphat a tanulásban elért sikereihez, olyan vizsgatippeket ismerhet meg, amelyekre nem is gondolt volna, és olyan meglátásokra tehet szert, amelyek segítenek optimalizálni a házi feladattal és a feladatmegoldással töltött időt. Ha valakinek nehezére esik a tanulás, itt a praktikák olyan áttekinthető tárházára bukkan, amelynek segítségével fel tudja venni a fonalat. Ha valaha is arra vágytunk, hogy valamiben fejlődni tudjunk, akkor ez a kurzus szolgálhat számunkra útmutatóként. A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, amelyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal című Coursera kurzus Barbara Oakley és Terrence Sejnowsky Learning How to Learn (LHTL) kurzusának magyar változata, mely a Szegedi Tudományegyetem munkatársai közreműködésével valósult meg. A kurzus felvehető az angol nyelvű Mindshift („Szemléletváltás”) elnevezésű, kapcsolódó kurzustól függetlenül, azzal párhuzamosan, vagy akár előtte. (A tanulás tanulása fókuszában inkább a tanulás áll, a Mindshift fókuszában pedig inkább a karrierépítés.) A kurzus teljes, portugál nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprender A kurzus teljes, spanyol nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/aprendiendo-a-aprender A kurzus teljes, kínai nyelvű verziója az alábbi linken érhető el: https://www.coursera.org/learn/ruhe-xuexi...

热门审阅

TD

Dec 10, 2020

Fantastic! Really helpful to understand how our brain works and gives you many options, tips to learn more successfully. I would recommend to everyone. Motivated me in many ways. Thank you very much!

BC

May 9, 2021

Imádtam, ez egy igazán hasznos kurzus volt! Nagyon jól felépített, érdekes beszélgetések, interjúk, stb. Nagyon sok érdekes módszert tanultam meg, hogy hogyan is tanuljak a jövőben! Köszönöm! :)

筛选依据:

1 - A tanulás tanulása: Hatékony mentális eszközök, melyek segítenek megbirkózni a nehéz tantárgyakkal (Learning How to Learn) 的 25 个评论(共 38 个)

创建者 Czimer D

Aug 6, 2020

Fantasztikus tanfolyam! Sok mindent megértettem a tanulással és az agyam működésével kapcsolatban. Mindenkinek ajánlom, hogy elvégezze.

创建者 Szécsi N

May 28, 2020

Excellent and very comprehensible, I'll try to incorporate as much as I can into my university studies later starting this year. Thank you for your hard work!

创建者 Szakál P

Jan 12, 2020

Hajrá Hajrá!

创建者 Emese T

May 22, 2020

Rengeteg hasznos, gyakorlatias tanácsot kaptunk a tanulással kapcsolatosan! Nagyszerű oktatóktól volt lehetőségünk tanulni, akik a kiegészítő interjúk alanyaival is egytől-egyig szuper, érthető és motiváló anyagot állítottak össze! Mindenkinek ajánlom, hogy végezze el ezt a kurzust! Személy szerint én kötelezővé is tenném már a középiskolások bevezető évében, ezeket a kutatásokon alapuló tényeket, gyakorlatokat, mindenkinek szüksége lenne tudni, aki bármit is tanul az életben!

Köszönöm ezúton is a lehetőséget, hogy itt tanulhattam és azoknak is, akik biztosították a magyar nyelvű feliratokat, anyagokat ehhez a képzéshez!

创建者 Balazs B

Jan 28, 2020

I absolutely loved the course. It brings information to you, that should be known by literally everyone. The language is easy, provides good understanding and brings the key points though really well.

创建者 Szucs T

Feb 16, 2020

Sajnálom, hogy nem az egyetemi éveim előtt tanultam erről. Úgy érzem, most kell keresnem valami tanulni valót, hogy a gyakorlatban is alkamazni tudjam az itt tanultakat. Köszönöm a lehetőséget!

创建者 Nagy D Á

Jun 19, 2020

Great course that provided me very useful information and changed my mind on how to learn properly. Would recommend for anyone.

创建者 Költő E

Mar 25, 2020

Nagyon kellemeset csalódtam a kurzusban. Jól összeszedett, érthető és rengeteg hasznos információval szolgál.

创建者 Dudás D

Mar 23, 2020

Amazing collection of learning tools and techniques and the best is that all of that is pretty easy to use

创建者 Bakos Á

Jul 26, 2020

I love it! I learn about my learning method, and all of my mind-construction. It's amazing.

创建者 Andrea C

May 1, 2020

I wish they would learn this things earlier. It is a great course, it helped a lot

创建者 Virág B

Apr 13, 2020

Hasznos és érthető!

创建者 Fekete A

May 24, 2020

Köszönöm!

创建者 قناة ا ا و ا

Jul 30, 2020

thanks

创建者 Gabor J K

Feb 7, 2020

Excellent course, some minor mistake in the HUN version (translation, missing letters, etc.)

创建者 Genreith F P

Apr 24, 2020

Ich habe diesen Kurs besucht, da er von meiner Universität empfohlen wurde. Das meiste von Inhalt hatte ich leider schon gehört/geahnt/angewendet, was neu war, waren die naturwissenschaftlichen Hintergründe. Zu empfehlen ist der Kurs für diejenigen, die wirklich keine Ahnung haben, wie sie lernen sollten.

创建者 Mária S

Oct 21, 2021

Nekem személy szerint nagyon elnyerte a kurzus anyaga a tetszésem . Ahogy haladtunk előre minél érdekesebb információkat tanultam meg. Volt olyan technika amit már rég használtam de egyesekről most halottam először. Ilyen például az edzés. Mindenkinek ajánlom a képzést mert sokat segít elfogadni magad, segít, hogy hatékonyabban teljesítsz és sok szemszögből előadja a tanulás tanulásának hatékonyságának javítását.

创建者 Veronika E

Jan 14, 2023

This course is brilliant, engaging and very-very useful! I loved the presentation style of Barbara Oakley, and the little videos and analogies used throughout the course. I will definitely revisit the notes I made often and implement what I learned in my life from now on. I can only recommend this fully, it will change your life and how you learn completely!

创建者 Virág K K

Dec 2, 2022

While listening to the course "Learning How to learn", I often felt that the program was for me and addressed directly my problems.

It was very enlightening to understand the way the brain works in the deeper line, and it helped me to understand why I had been less effective in my learning.

It definitely deserves a 5* rating.

Thank you

创建者 Gábor S

Oct 22, 2022

Useful course with interesting content. I think I will be able to use the new knowledge well, not only in studying, but also in all areas of life. The correlations related to procrastination and the suggestions given to avoid it were particularly interesting to me. I can only recommend the course!

创建者 Judit F

Dec 17, 2022

Érdemes végig menni a kurzus anyagán és inkább az intenzív tanulási technikát választani. Nekem elaprózva nem ment és nem is volt érdekes, de másfélnapos munkával szinte minden eleme érdekes volt egyenként és jobban össze is állt a koncepció.

创建者 Anka A

Apr 29, 2022

Amazing Course!

Really well put together thorough and very informative. I can only recommend it, if you are having difficulties with learning or just feel like your learning is ineffective then this course is definitely for you.

创建者 Fekete A G

Apr 9, 2022

Remek kurzus nem csak a kredit miatt ajánlatos hanem valóban értelmes és érdekes témakat mutat be melyekkel sokat segít magában a tanulásban és ezzel együtt a való életbeli példákon keresztül könnyebb a tárgyainkat feldolgozni.

创建者 Tünde D

Dec 11, 2020

Fantastic! Really helpful to understand how our brain works and gives you many options, tips to learn more successfully. I would recommend to everyone. Motivated me in many ways. Thank you very much!

创建者 Bernadett C

May 10, 2021

Imádtam, ez egy igazán hasznos kurzus volt! Nagyon jól felépített, érdekes beszélgetések, interjúk, stb. Nagyon sok érdekes módszert tanultam meg, hogy hogyan is tanuljak a jövőben! Köszönöm! :)